Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MACROTALK
Ömür Akkor
MACROTRAVEL
Dünyadan kuzu yemekleri
MACROTRENDS
A’dan Z’ye kuzu
MACRORECIPE
Nohutlu Kuzu Köri
MACROGUSTO
Bayramın tadı
NEW IN
Bayramlık lezzetler

Bookmark and Share
 
MACROTALK

Ömür Akkor
Antep mutfak geleneğine kökleriyle bağlı, araştırmacı bir şef Ömür Akkor. En son yazdığı ve ve Fransa’nın en prestijli ödüllerinden Gourmand Yemek Kitapları ödülünü kucaklayan Selçuklu Mutfağı kitabı vesilesiyle kendisiyle geçmişten girdik reçetelerden çıktık.

Ömür Akkor ismi Osmanlı ve Selçuklu mutfağıyla anılır durumda; tam olarak mutfakta eğildiğiniz alan nedir? En çok hangi malzemelerle çalışmak sizi mutlu ediyor?
Genelde eski, hatta antik yemeklerle alâkadar oluyorum; yeni yemek üretmek yerine daha önce yapılmış ama artık yapılmayan 100 yıllık, 200 yıllık, hatta bazen 4000 yıllık yemekler yapıyorum. Yani mutfak tarihiyle alâkadar oluyorum. Genel olarak kullandığım malzemeler de o dönemlerde kullanılan teknik malzemeler. Örnek verecek olursam bu yüzyılda icat edilmiş bir blander’la 300 yıl önceki yemeği yapmıyorum.


 
  1/4  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Macrocenter 2013 Tüm hakları saklıdır.