Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gurme Sohbet
Gonca Tokuz
Gurme Seyahat
Yerel Yemeğin İzinde
Gurme Sözlük
Yöresel Yemekler / Ne, nedir?
Mekan
Yöresel lezzetler
Lezzet
Türk kahvesi deyince
İçecek
Kahvenin hası

Bookmark and Share
 
GURME
SOHBET

Gonca Tokuz
Gaziantep ve Kilis mutfakları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Gonca Tokuz, bu kez dedesinin şehri olan Halep'ten seslenerek anı, seyahat, mutfak kültürü ve tariflerle donatılmış dopdolu bir kitaba imza atmış. Akademisyen ve yazar Tokuz ile kitabı 'Dolmalar ve Köfteler Şehri Halep' etrafında, yemek ekseninde bir sohbet gerçekleştirdik.

Halk bilimi ile mutfağın yer yer kesiştiği bir kariyere sahipsiniz. Bu bağlamda ‘Dolmalar ve Köfteler Şehri Halep’i yazarken uzmanlık alanınızdan ne ölçüde faydalandınız? Kitabı eline alan bir okuru nasıl sayfalar bekliyor?
Bir metni, bir olayı daha iyi değerlendirebilmek için  yaratıldığı, oluştuğu koşulları bilmek gerekiyor. Bir başka deyişle halk bilimi ürünleri oluşturuldukları, yaratıldıkları ve yeniden yaratılıp nakledildikleri bağlamda ele alınmalıdır.  Bir yemek tarifi görsel malzemeyle desteklenmiş ise,  bize  kullanılan malzeme, pişirme teknikleri, sunum vb. konularda bir hayli bilgi verebilir.  Ancak,  yaratıldığı koşullarla,  bağlam ve işlevleriyle aktarıldığında ayrı bir anlam ve değer kazanacaktır.












 
  1  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Macrocenter 2011 Tüm hakları saklıdır.