Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MACROTALK
Ömür Akkor
MACROTRAVEL
Dünyadan kuzu yemekleri
MACROTRENDS
A’dan Z’ye kuzu
MACRORECIPE
Nohutlu Kuzu Köri
MACROGUSTO
Bayramın tadı
NEW IN
Bayramlık lezzetler

Bookmark and Share
 
MACROTRENDS

A’dan Z’ye kuzu
Bu ay Macrotrend’de kuzu ırklarına ve türün neresinden hangi etlerin çıktığına odaklanıyoruz.

Genç koyunlara kuzu diyoruz. Koyun eti, evcil koyundan, özellikle bu hayvanın erkeği olan koçtan sağlanan kırmızı bir et çeşidi. Et, sığır ve koyun eti gibi başlıca iki sınıfa ayrılsa da bunların yavruları olan kuzu ve danayı da ayrıca telaffuz etmek gerekir. Kuzunun protein oranının danadan daha fazla olduğunun da altını çizerek detaylara bakalım.

Koyunun yurdumuzda belli başlı üç cinsi var; bunlar Kıvırcık, Dalgıç ve Karaman. Hangi cins olursa olsun koyunun dişisi yani Marya pek tercih edilmez; keza Maryaların özellikle yavruladıktan sonra eti sertleşir ve lezzetini kaybeder. Eti yenilebilecek dişi koyunlar, genç ve kısır olarak kesilmiş olanlardır.

Süt Kuzusu
Süt kuzusu anne sütünden ayrılmamış yani sütle beslenen ve en çok iki aylık olan koyun yavrusudur. 4 kilo civarı olan kuzular, anne sütüyle beslendiklerinden etleri körpe ve yumuşaktır. Bu kuzular ocak ile mayıs ayı sonlarına kadar bulunabilir.







 

 

 

 
  1/2  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Macrocenter 2013 Tüm hakları saklıdır.