Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MACROTALK
Ömür Akkor
MACROTRAVEL
Dünyadan kuzu yemekleri
MACROTRENDS
A’dan Z’ye kuzu
MACRORECIPE
Nohutlu Kuzu Köri
MACROGUSTO
Bayramın tadı
NEW IN
Bayramlık lezzetler

Bookmark and Share
 
MACRORECIPE

Nohutlu Kuzu Köri
Bu sayımızda Kurban Bayramı vesilesiyle bu dönem sık tüketilen kuzu etinden leziz bir reçete paylaşıyoruz. Dört kişilik tarifin detaylarına bakalım.

Malzemeler

500 g.az yağlı kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı (30 ml.)ayçiçekyağı
1 adet iri soğan, piyazlık doğranmış
1 çorba kaşığı (15 ml.)taze zencefil, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
2 tatlı kaşığı (10 ml.)toz kişniş
2 tatlı kaşığı (10 ml.)toz kimyon
500 g.domates, soyulmuş, küçük küpler halinde doğranmış
1 tatlı kaşığı (5 ml.)garam masala baharat karışımı
1 çorba kaşığı (15 ml.)taze kişniş, ince doğranmış

Hazırlanışı
Orta boy bir tencerede, kuzu kuşbaşını 1 çorba kaşığı ayçiçekyağında 10 dakika soteleyin.














 
  1/2  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Macrocenter 2013 Tüm hakları saklıdır.