Ağır Pişmiş Dana Asado
Malzemeler:
1-1,5 kg dana Asado – (kemikli bütün kaburga)
3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı
3-4 dal taze biberiye
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı (15 ml) tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Dana Asado’nun üzerini birer santim aralıklarla, bir santimetre derinliğinde çapraz çizin. Bir dal biberiyeyi ayıklayıp doğrayın. Asado’yu tuz, doğranmış biberiye ve tane karabiber ile tatlandırın.
Fırınınızı 140 C dereceye ısıtın. Döküm demir bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Zeytinyağını sıcak tavaya ekleyip sarımsak ve kalan biberiyeyi ilave edin. Etin kemikli kısmı yukarı gelecek şekilde sıcak tavaya alın. 1,5-2 dakika mühürleyip diğer yüzünü çevirin. Tavayı ateşten alıp üzerini aluminyum folyo ile kapatın. Önceden 140 C derecede ısıtılmış fırında 2,5-3 saat pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda folyoyu alıp fırın ısısını 160 C dereceye yükseltin. 30 dakika daha fırınlayın. Fırından aldığınız Asado’yu 10-15 dakika dinlendirdikten sonra kemiklerini ayıklayıp dilimleyerek servis edin.