Ağır Pişmiş Dana Tandırdan Taco

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı (5 ml) tütsülenmiş tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı (5 ml) acı pul biber

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon1 tatlı kaşığı (5 ml) kekik

1 tatlı kaşığı (5 ml) tuz

1 kg dana brisket, fazla yağı ve sinirleri ayıklanmış

3 çorba kaşığı (45 ml) ayçiçek yağı

2 adet soğan, iri doğranmış

3 adet havuç, soyulmuş, iri doğranmış

4 adet kereviz sapı, iri doğranmış

4 diş sarımsak, bütün¼ su bardağı (60 ml) domates püresi

1 adet defne yaprağı

2 su bardağı (500 ml) ilikli kemik suyu4 adet avokado, yumuşak

1 adet küçük kırmızı soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 adet küçük domates, konkase1 adet lime

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) tabasco sos

24 adet çıtır taco8 adet Yedikule marul

½ su bardağı (125 ml) ekşi krema Taze kişniş

Hazırlanışı:

Küçük bir kasede tütsülenmiş tatlı toz kırmızı biber, acı pul biber, kimyon, kekik ve tuzu karıştırın. Baharat karışımının üçte ikisini etin tüm yüzeylerine hafifçe ovalayarak sürün. Yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 140 C dereceye ısıtın. Ayçiçek yağını fırına girebilen döküm bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Isınan yağda etin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Bir tabağa aktarın. Gerekiyorsa tencereye bir miktar ayçiçek yağı ilave edin. Soğan, havuç ve kerevizi tencereye alıp 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. 3 diş sarımsak, domates püresi, defne yaprağı, kalan baharat karışımı ve ilikli kemik suyunu ilave edin. Eti de tencereye geri alıp üzerine yuvarlak biçimde kestiğiniz bir pişirme kağıdı yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırında 3 saat pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda eti bir tabağa aktarıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra lif lif ayırın. Pişme suyu ve sebzeleri bir blender yardımıyla pürüzsüz bir sos haline getirip et üzerine ¼ bardak kadarını ilave edip harmanlayın. Tandırı sıcak tutun. Çıtır tacoları hala sıcak olan fırında 5-10 dakika fırınlayın.Guacamole’yi hazırlamak için geniş bir kasede avokadoları bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Kalan sarımsağı ince rendeleyip avokadoya ilave edin. Kırmızı soğan, domates, lime suyu, tuz ve tabasco sos ekleyip karıştırın. Kenara alın.Tacoları servis etmek için, her bir çıtır taco içine sırasıyla ince doğranmış marul, tandır, guacamole ve bir tatlı kaşığı kadar ekşi krema yerleştirin. Ağır Pişmiş Dana Tandırdan Tacoların üstüne taze kişniş yaprakları serpiştirip hemen servis edin. Afiyet olsun.