Alkolsüz Glögg

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 su bardağı (1 lt) Kocabağ Kırmızı üzüm suyu*

2-3 adet çubuk tarçın

5 adet kakule

2 çorba kaşığı (30 ml) portakal kabuğu rendesi

1 portakal

4-5 adet karanfil

q tutam muskat rendesi

2,5 cm taze zencefil, dilimlenmiş

1-2 adet tane yenibahar

1 elma, dilimlenmiş

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi bir tencereye alın. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına ulaştığında ateşi kısın ve 10 dakika tıkırdamaya bırakın. Glögg’ü bir sürahiye süzdürün. Portakal dilimlerinin dışına karanfil saplayarak bardak süslemelerinizi hazırlayın. Alkolsüz Glögg’ü tarçın çubuğu ve karanfilli portakal dilimleriyle sıcak servis edin.