Alman Patates Salatası

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 kg taze patates, soyulmuş

6 çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) hardal

4 çorba kaşığı (60 ml) beyaz şarap sirkesi

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) frenk soğanı, ince doğranmış

4 çorba kaşığı (60 ml) maydanoz, ince doğranmış

Hazırlanışı:

Patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika haşlayın. Patatesler haşlanırken küçük bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Kırmızı soğanı ilave edip 3-4 dakika soteleyin. Geniş bir kasede hardal, sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberi çırpma teli ile karıştırın. Kalan zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. Haşlanan patatesleri süzün; iri parçalar halinde doğrayın. Patates, soğan, frenk soğanı ve maydanozu hazırladığınız sos ile harmanlayın.

Alman Patates Salatasını ızgara sosis yanında ılık servis edin.