Anadolumdan Olgunlaştırılmış Erzincan Tulum Peyniri 175 G
Erzincan tulum peyniri, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Erzincan ve çevresine özgü, koyun sütünden yapılan ve kendine has bir lezzete sahip olan geleneksel bir peynir çeşididir. Erzincan’ın yüksek yaylalarında otlayan koyunların sütünden elde edilen bu peynir, yoğun ve keskin bir aromaya, sert ve kırılgan bir dokuya sahiptir.
Erzincan tulum peyniri, yapım aşamasında ezilip tuzlanarak genellikle deri tulumlara veya özel bidonlara basılır ve belirli bir süre boyunca olgunlaştırılır. Bu süreçte peynir, tulumun doğal yapısıyla birleşerek özgün bir tat ve koku kazanır. Olgunlaşma süresi boyunca tuz, peynirin hem dayanıklılığını artırır hem de kendine özgü aromatik lezzetini geliştirir.
Yoğun ve keskin aromasıyla bilinen Erzincan tulum peyniri, kahvaltılarda, meze tabaklarında veya geleneksel yemeklerde kullanılır. Aynı zamanda protein ve kalsiyum bakımından zengindir. Erzincan tulum peyniri, coğrafi işaret tescili ile koruma altına alınmış olup Türkiye’nin en çok talep gören yerel peynirleri arasındadır.
İçindekiler
Koyun Sütü, şirden maya, kemah tuzu
Alerjen Uyarısı
süt ürünüdür
Net Miktar (g/ml)
175
Saklama Koşulları
0-4 °C muhafaza ediniz
Menşei
TÜRKİYE
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
GUSTO GIDA PAZ.SAN.VE TİC.A.Ş.
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
706558
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
AYAZAĞA MAH.KEMERBURGAZ CAD. MED LİNE NO:45/1 SARIYER İSTANBUL
Kullanım Önerileri
0-10 DERECEDE MUHAFAZA
Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.
Sizin için seçtiklerimiz
- Enerji (kcal): 385.0
- Enerji (kJ): 1612.0
- Yağ (g): 32.0
- Doymuş yağ (g): 21.7
- Karbonhidrat (g): 5.2
- Şeker (g): 1.9
- Protein (g): 19.2
- Tuz (g): 2.8