Ankara Tava Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


750 g kuzu kuşbaşı

2 çorba kaşığı (30 ml) tereyağı

1 çorba kaşığı (15 ml) sıvıyağ

1 adet sarı Kaliforniya biber, küp doğranmış

1 adet kırmızı Kaliforniya biber, küp doğranmış

2 adet dolmalık biber, küp doğranmış

1 adet soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

3 diş sarımsak, ince doğranmış

2 çorba kaşığı (30 ml) domates salçası

1 çorba kaşığı (15 ml) biber salçası

3 su bardağı (750 ml) arpa şehriye

3 ½ su bardağı (875 ml) ilikli kemik suyu

2 tatlı kaşığı (10 ml) kimyon

1 tatlı kaşığı (5 ml) yenibahar

Tuz

Hazırlanışı:


Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Geniş, fırına girebilen bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı orta yüksek ateşte ısıtın. Kuzu kuşbaşını tencereye alın. Etlerin her bir yüzü renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika, ara ara karıştırarak soteleyin. Soğanı ilave edin. Ara ara karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler hafif renk alıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dakika kavurun. Sarımsak ve baharatları ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Domates ve biber salçalarını küçük bir kasede ¼ bardak ilikli kemik suyuyla karıştırıp tencereye ilave edin. 1 dakika karıştırarak soteleyin. İlikli kemik suyu ve tuz ekleyip tencereyi fırına aktarın. 30-35 dakika, suyunu tamamen çekene kadar fırınlayın. Ankara Tavayı hemen servis edin.