Antipasto Salatası Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

150 g Akdeniz yeşilliği, yıkanmış

250 g mini mozzarella

1 su bardağı (250 ml) ızgara enginar kalbi

½ su bardağı (125 ml) grill yeşil zeytin

100 g İtalyan Salamı

1 su bardağı (250 ml) şeker domates

½ su bardağı (125 ml) kurutulmuş domates

Fesleğen yaprakları

Vinegret için;

1/2 su bardağı (125 ml) sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu

3 çorba kaşığı (45 ml) kırmızı şarap sirkesi

Tuz

¼ tatlı kaşığı (1 ml) pul biber

1 çorba kaşığı (15 ml) taze kekik, ayıklanmış

2 çorba kaşığı (30 ml) maydanoz, ince kıyılmış

1 diş sarımsak, ince kıyılmış

Hazırlanışı:

Akdeniz yeşilliğini servis kasesi içine alın. Mozzarella, enginar kalbi, grill yeşil zeytin, İtalyan Salamı, şeker domates ve kurutulmuş domatesleri yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Fesleğen yapraklarını serpiştirin.

Vinegret için; zeytinyağı, limon suyu, kırmızı şarap sirkesi, tuz, pul biber, taze kekik, maydanoz ve sarımsağı bir kavanoz içerisine alın. Kapağını sıkıca kapatıp 15-20 saniye çalkalayın.

Vinegret sosu salatanın üzerine gezdirip, grissini çeşitleri eşliğinde hemen servis edin. Afiyet olsun.