Bademli Frambuazlı Vegan Bar Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 su bardağı (500ml) badem unu

1 çorba kaşığı (15ml) Hindistan cevizi unu

3 çorba kaşığı (45ml) Hindistan cevizi yağı

4 çorba kaşığı (60ml) Akçaağaç şurubu

1 tutam deniz tuzu

2 su bardağı (500ml) donuk frambuaz

1 çorba kaşığı (15ml) limon suyu

1 tatlı kaşığı (5ml) limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı (15ml) chia tohumu

1 su bardağı file badem

½ su bardağı Hindistan cevizi rendesi

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi şekeri

Hazırlanışı:

Orta boy bir sos tenceresinde frambuaz, iki kaşık akçaağaç şurubu, limon suyu ve limon kabuğu rendesini orta ateşte ısıtın. Karışım ısındığında ateşi kısık seviyeye düşürün. Kaşıkla hafifçe ezerek karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Ateşten alıp chia tohumlarını ilave edin. Yayvan bir kaba aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Fırınınızı 175 C dereceye ısıtın. Orta genişlikte bir fırın kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın. Badem unu, Hindistan cevizi unu, iki kaşık Hindistan cevizi yağı, kalan akçaağaç şurubu ve bir tutam tuzu blender ile bir kaç tur karıştırın. Hazırladığınız fırın kalıbının tabanına eşit kalınlıkta elinizle hafifçe bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında 175 C derecede 10-15 dakika fırınlayın. Soğumaya bırakın.

Üstü için file bademin yarısı, Hindistan cevizi rendesi, Hindistan cevizi şekeri ve kalan Hindistan cevizi yağını blenderda iki-üç tur döndürün. Kalan file bademi ilave edip kaşıkla karıştırın. Kenara alın.

Soğuyan taban üzerine frambuaz reçelini eşit bir katman halinde yayın. Üzerine badem karışımını serpiştirin. 20-25 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutup dilimleyerek servis edin.