Bahar Sebzeli Frittata Tarifi
Malzemeler:
6 ad. Yumurta
¼ su bardağı (60ml) Hindistan cevizi kreması
4-5 adet yeşil soğan, ince doğranmış, beyaz ve yeşil kısımları ayrılmış
300 gr kuşkonmaz, sert kısımları ayıklanmış
½ su bardağı (125ml) taze bezelye, ayıklanmış
2 adet enginar, ikiye kesilmiş
4 çorba kaşığı (60ml) taze nane, ince doğranmış
2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın.
Kuşkonmazların yarısını bütün olarak ayırın. Diğer yarısını 1 cm uzunluğunda silindirler şeklinde doğrayın. Kuşkonmazları derince bir tencerede, kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Rengini korumak için buzlu suya alıp hızlıca soğutun. Aynı işlemi bezelye ve enginar için de tekrarlayın. Enginarları ince doğrayın. Kenara alın. Orta boy bir kasede yumurta, Hindistan cevizi kreması, tuz ve karabiberi hafifçe çırpın. Orta boy, fırına girebilir bir tavaya zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte tavayı ısıtın. Soğanların beyaz kısımlarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Enginarları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Bezelye ve doğranmış kuşkonmazları ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Yeşil soğan ve naneyi de ekleyip karıştırın. Yumurta karışımını tavaya ilave edin. Üzerine ayırdığınız kuşkonmazları yerleştirin. Frittata’nın kenarları katılaşmaya başladığında ateşten alın. Önceden 180 C dereceye ısıtılmış fırında, ortası tamamen pişene kadar, yaklaşık 10 dakika, fırınlayın. Bol Sebzeli Frittata’yı dilimleyerek servis edin.