Beyaz Çikolata Parçalı Kırmızı Kadife Kurabiyeler

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

125 g tereyağı, oda sıcaklığında

½ su bardağı (125ml) toz şeker

1 yumurta

tatlı kaşığı (5ml) şekerli vanilin

¼ tatlı kaşığı (1 ml) toz kırmızı gıda boyası

1 ¼ su bardağı (310ml) un

1 çorba kaşığı (30 ml) kakao

½ çorba kaşığı (7,5ml) kabartma tozu

½ tatlı kaşığı (2,5ml) tuz

150 g beyaz çikolata, küçük parçalar halinde kırılmış

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180C dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın.Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaseye alın. Karışım krema kıvamı alana dek 7-8 dakika çırpın. Yumurtayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Gıda boyası, un, vanilya, kakao, kabartma tozu ve tuzu karışıma ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar 1-2 dakika karıştırın. Son aşamada çikolata parçalarını da ekleyip hamura yedirin. Kurabiye hamurunu 8-10 eşit parçaya ayırıp hazırladığınız fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında 13-15 dakika fırınlayın. Beyaz Çikolata Parçalı Kırmızı Kadife Kurabiyeleri oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.