Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

480 g pul beyaz çikolata

½ su bardağı (125ml) krema

20 g tereyağı

250 g kakaolu bisküvi, iri parçalar halinde parçalanmış.

85g kuru cranberry

75 g iç antep fıstığı

Hazırlanışı:

Baton kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın. Çikolata, krema ve tereyağını geniş bir kaseye aktarın. Bain marie usulü eritin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Kakaolu bisküvi, kuru cranberry ve iç antep fıstığını ilave edip karıştırın. Karışımı hazırladığınız kek kalıbına eşit olarak yayın. Buzdolabında 6-8 saat soğumaya bırakın. Beyaz Çikolatalı Mozaik Pastayı dilimleyerek soğuk servis edin.