Beyaz Çikolatalı Yoğurtlu Mus Tarifi
Malzemeler:
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı (15ml) şeker
1 su bardağı (250ml) süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı (5ml) limon kabuğu
75 g beyaz çikolata, küçük parçalar halinde doğranmış
3 adet nektarin, ince dilimlenmiş
Üzeri İçin:
1 adet nektarin, küçük küpler şeklinde doğranmış
1 tatlı kaşığı (5ml) bal
1 tatlı kaşığı (5ml) lime suyu
Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Beyaz çikolatayı bain marie usulü eritin. 5 dk dinlendirip soğutun.
Süzme yoğurt ve limon kabuğunu karıştırın. Soğuyan çikolataya alt üst ederek yedirin. Yumurta aklarını çırparak kabartın. Şekeri ilave edip katı kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Yumurta akı karışımını beyaz çikolatalı yoğurda alt üst ederek ilave edin. Kuplara nektarin dilimlerini yerleştirin. Üzerini 3-4 çorba kaşığı mus ile tamamlayın. Dolapta 1-2 saat dinlendirin. Servis öncesi küp nektarin, bal ve lime suyunu küçük bir kasede karıştırın. Kupların üzerine paylaştırın. Nane yaprakları ile süsleyip hemen servis edin.