Beyaz Çikolatalı Yoğurtlu Mus Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 yumurta akı

1 çorba kaşığı (15ml) şeker

1 su bardağı (250ml) süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı (5ml) limon kabuğu

75 g beyaz çikolata, küçük parçalar halinde doğranmış

3 adet nektarin, ince dilimlenmiş


Üzeri İçin:

1 adet nektarin, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 tatlı kaşığı (5ml) bal

1 tatlı kaşığı (5ml) lime suyu

Nane yaprakları

Hazırlanışı:

Beyaz çikolatayı bain marie usulü eritin. 5 dk dinlendirip soğutun.

Süzme yoğurt ve limon kabuğunu karıştırın. Soğuyan çikolataya alt üst ederek yedirin. Yumurta aklarını çırparak kabartın. Şekeri ilave edip katı kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Yumurta akı karışımını beyaz çikolatalı yoğurda alt üst ederek ilave edin. Kuplara nektarin dilimlerini yerleştirin. Üzerini 3-4 çorba kaşığı mus ile tamamlayın. Dolapta 1-2 saat dinlendirin. Servis öncesi küp nektarin, bal ve lime suyunu küçük bir kasede karıştırın. Kupların üzerine paylaştırın. Nane yaprakları ile süsleyip hemen servis edin.