Böğürtlen Vinegretli Roka Salatası
Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-
Malzemeler:
2 su bardağı (500ml) körpe roka
3 çorba kaşığı (45ml) iç ay çekirdeği
1 çorba kaşığı (15ml) meyve sirkesi (elma, erik, frambuaz vb.)
¼ su bardağı (60ml) zeytinyağı
½ tatlı kaşığı (2,5ml) hardal
1 tatlı kaşığı (5ml) bal
¾ su bardağı (180ml) taze böğürtlen
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Böğürtlen vinegret için; ½ su bardağı böğürtleni orta genişlikte bir kasede blender ile ezerek püre haline getirin. Hardal, bal, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Blender ile sürekli karıştırarak zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. Karışım homojenize olup sos kıvamı aldığında geniş bir kasede roka ile harmanlayın. Böğürtlen ve iç ay çekirdekleriyle süsleyip hemen servis edin.