Böğürtlenli Pelte Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 su bardağı (1 lt) böğürtlen ( donuk kullanılıyorsa çözünmüş )

¾ su bardağı (180 ml) toz şeker

2 çorba kaşığı (30 ml) limon suyu

¼ su bardağı (60 ml) mısır nişastası

¼ su bardağı (60 ml) içme suyu

½ su bardağı (125 ml) kaymak

1 limonun kabuğu, rende

Süslemek için;

Taze nane yaprakları

Böğürtlen

Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

Böğürtlenleri blender yardımıyla püre haline getirin. Böğürtlen püresi, toz şeker ve limon suyunu

uygun ebatta bir tencereye alın. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar, yaklaşık 15 dakika, ara ara

karıştırarak pişmeye bırakın. Küçük bir kasede mısır nişastası ve içme suyunu karıştırın. Sıcak

böğürtlen karışımından bir kepçe kadarını mısır nişastasına ilave edip ısılarını dengeleyin. Nişastayı

tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak pelte yoğunlaşıp kıvam alana kadar, yaklaşık 5 dakika

pişirmeye devam edin. Böğürtlenli Pelteyi servis kaselerine paylaştırıp önce oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat, sonrasında buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Kaymak ve limon kabuğu rendesini küçük bir kasede karıştırın. Böğürtlenli Pelteleri limonlu kaymak,

böğürtlen, nane yaprağı ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin.