Böğürtlenli Pelte Tarifi
Malzemeler:
4 su bardağı (1 lt) böğürtlen ( donuk kullanılıyorsa çözünmüş )
¾ su bardağı (180 ml) toz şeker
2 çorba kaşığı (30 ml) limon suyu
¼ su bardağı (60 ml) mısır nişastası
¼ su bardağı (60 ml) içme suyu
½ su bardağı (125 ml) kaymak
1 limonun kabuğu, rende
Süslemek için;
Taze nane yaprakları
Böğürtlen
Limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Böğürtlenleri blender yardımıyla püre haline getirin. Böğürtlen püresi, toz şeker ve limon suyunu
uygun ebatta bir tencereye alın. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar, yaklaşık 15 dakika, ara ara
karıştırarak pişmeye bırakın. Küçük bir kasede mısır nişastası ve içme suyunu karıştırın. Sıcak
böğürtlen karışımından bir kepçe kadarını mısır nişastasına ilave edip ısılarını dengeleyin. Nişastayı
tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak pelte yoğunlaşıp kıvam alana kadar, yaklaşık 5 dakika
pişirmeye devam edin. Böğürtlenli Pelteyi servis kaselerine paylaştırıp önce oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat, sonrasında buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Kaymak ve limon kabuğu rendesini küçük bir kasede karıştırın. Böğürtlenli Pelteleri limonlu kaymak,
böğürtlen, nane yaprağı ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin.