Bol Fındıklı Fıstıklı Cezerye Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

650 gr. havuç, rendelenmiş

1 su bardağı (250 ml) su

1 su bardağı (250 ml) toz şeker

¼ tatlı kaşığı (1,25 ml) dövülmüş karanfil

1/4 tatlı kaşığı (1,25 ml) tarçın

1/4 tatlı (1,25 ml) kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

25 gr. kavrulmuş iç Antep fıstığı

25 gr. kavrulmuş fındık

25 gr. kavrulmuş badem, hafifçe dövülmüş

25 gr. kavrulmuş ceviz, hafifçe dövülmüş

50 gr. hindistan cevizi, kaplamak için

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede rendelenmiş havuçları bir bardak su ile havuçlar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın. Şeker, baharatlar ve limon suyunu ilave edin. Orta kısık ateşte sık sık karıştırarak, suyu tamamen buharlaşıp karışım macunsu bir kıvam alana kadar, yaklaşık 40 dakika daha pişirmeye devam edin. Antep fıstığı, badem, fındık ve cevizi ilave edip karıştırın. Uygun ebatta bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Kabın tabanına Hindistan cevizinden serpiştirin. Cezerye karışımını, spatula yardımıyla, tepsiye yayın. Buzdolabında tamamen soğuyana kadar, yaklaşık 2 saat, bekletin. Bol fındıklı, fıstıklı cezeryeyi küçük küpler şeklinde de kesip hindistan cevizi ile kaplayın. Dilerseniz cezeryenizi küçük toplar şekilde hazırlayabilirsiniz.