Chai Tea Latte Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı (750 ml) badem sütü
2-3 adet kakule
4-5 adet yenibahar, tane
¼ tatlı kaşığı (1 ml) toz muskat
8-10 adet karanfil
1 çubuk tarçın
8-10 adet tane karabiber
2 cm taze zencefil
2 tatlı kaşığı (10 ml) siyah çay
1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın
2 çorba kaşığı (30 ml) akçaağaç şurubu, opsiyonel
Hazırlanışı:
Badem sütü, kakule, yenibahar, muskat,karanfil,tarçın,karabiber ve taze zencefili uygun ebatta bir tencereye alın. Yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Ateşten alıp çayı ilave edin. 4-5 dakika demlenmeye bırakın. Chai Tea Latte’yi süzüp, tercihinize göre akçaağaç şurubu ile tatlandırdıktan sonra süt köpürtücü veya küçük bir çırpma teli yardımıyla köpürtün. Chai Tea Latte’yi bardaklara paylaştırıp üzerine toz tarçın serperek sıcak servis edin.