Chimichurri Soslu Dana Picanha Tarifi
Malzemeler:
¾ su bardağı (180 ml) maydanoz, ayıklanmış
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı (15 ml) taze kekik, ayıklanmış
6 çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı
2 çorba kaşığı (30 ml) kırmızı şarap sirkesi
3 çorba kaşığı (45 ml) limon suyu
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) deniz tuzu
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kırmızı pul biber
1-1,5 kg Picanha
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı (30 ml) sıvıyağ
4 adet kalın şiş
Hazırlanışı:
Maydanoz, sarımsak ve taze kekiği blender haznesine alın. Bir kaç tur karıştırıp malzemeyi iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, deniz tuzu ve pul biberi ilave edip bir kaç tur daha karıştırın. Chimichurri sosu et, tavuk veya balık yemekleriyle servis edin.
Picanha’yı yağ kısmı yukarı gelecek şekilde kesme tahtası üzerine alın. Keskin bir bıçak yardımıyla eti uzun kenardan boylamasına 4-6 eşit şerit halinde kesin. Her bir yüzünü tuz ve karabiber ile lezzetlendirip et şeritlerini ‘C’ şeklinde şişlere geçirin. Geniş bir ızgaralı döküm tavayı yüksek ateşte ısıtın. Sıvıyağ ile hafifçe yağlayın. Tava iyice ısındığında etin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Ateşi orta seviyeye düşürün. Orta pişmiş için her bir yüzü beşer dakika pişirin. Eti 4-5 dakika dinlendirdikten sonra Chimichurri sos eşliğinde servis edin.