Çikolatalı Çılgın Pasta Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

200 g. bisküvi, küçük parçalar halinde kırılmış

125 g tereyağı

200 g bitter çikolata, küçük parçalar halinde doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) bal

100 g mini marshmallow (opsiyonel)

½ su bardağı (125ml) kuru cranberry

½ su bardağı (125ml) badem, kavrulmuş, iri parçalar halinde doğranmış

Üzeri için;

3 çorba kaşığı (45ml) mini marshmallow

2 çorba kaşığı (30ml) bitter çikolata, eritilmiş

Hazırlanışı:

25×20 cm boyutlarında bir kalıbı hafifçe yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın. Orta boy bir sos tenceresinde tereyağı ve çikolatayı, kısık ateşte eritin. Balı ilave edip, karıştırın. Çikolata karışımını ocaktan alın. 10 dakika soğumaya bırakın. Bisküvi, marshmallow, cranberry ve bademleri derin bir kapta karıştırın. Üzerine çikolata karışımını ilave edip, çikolata tüm malzemenin üzerini kaplayana kadar karıştırın. Hazırladığınız kalıba döküp, bir kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin. 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Pastayı eritilmiş bitter çikolata ve mini marshmallow ile süsleyin. Çılgın Çikolatalı Pasta’yı dilimleyerek servis edin.