Çilekli Sufle Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

400g çilek, ayıklanmış

½ su bardağı (125ml) + 2 çorba kaşığı (30ml) toz şeker

1 çorba kaşığı (15ml) mısır nişastası

2 çorba kaşığı (30ml) su, soğuk

4 yumurta akı

1 tutam tuz

Ramekinler için;

2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı


Servis için:

Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200 C dereceye ısıtın.

Ramekinlerin içini Hindistan cevizi yağı ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Çilekleri ¼ su bardağı toz şeker ile püre haline getirin. Küçük bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına kadar ısıtın. Nişastayı soğuk su ile karıştırın. Çilek karışımından 1-2 kaşık ilave edip ısısını dengeledikten sonra tencereye ilave edip karışım yoğunlaşana dek ısıtın. Soğumaya bırakın.

Yumurta aklarını bir tutam tuz ile geniş bir kaseye alın. Mikser yardımıyla orta yüksek hızda çırparak köpürmesini sağlayın. Yumurta akları beyazlayıp hacmen 3 katına çıktığında kalan toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek merengi hazırlayın. Çilek püresini spatula yardımıyla alt üst ederek merenge yedirin. Hazırladığınız ramekinlere bölüştürün. Üstlerini düzleyip kenarlarını parmakla hafifçe sıyırın. Sufle kaplarını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fırınlayın. Pudra şekeri ile süsleyip hemen servis edin.