Çıtır Keçi Peyniri ve Frambuazlı Semizotu Salatası

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

300 g keçi büş peyniri

½ su bardağı (125ml) un

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı (15ml) süt

Kızartmak için ayçiçek yağı

4 su bardağı (1lt) semizotu, ayıklanmış

¼ su bardağı (60 ml) ceviz, iri doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) meyve sirkesi (elma, erik, frambuaz vb.)

½ su bardağı (125ml) zeytinyağı

1 tatlı kaşığı (5ml) hardal

2 tatlı kaşığı (10ml) bal

¾ su bardağı (180ml) taze frambuaz

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Keçi büş peynirini dört eşit parçaya ayırın. Yuvarlak ve yassı şekil verin. Kenara alın. Unu geniş bir kaseye aktarın. Yumurta ve sütü geniş bir kapta karıştırın. Pankoyu geniş bir kaseye alın. Keçi peynirlerini önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya batırarak paneleyin. Tekrar yumurta ve pankoya batırarak ikinci panelemeyi yapın. Kenara alın.

Ayçiçek yağını orta genişlikte bir tencerede 180 C dereceye ulaşana dek ısıtın. Sıcak yağda panelenmiş keçi peynirlerini 1’er dakika kızartın. Fazla yağını almak için tabanı kağıt havluyla kaplanmış bir tabağa aktarın.

Frambuazlı vinegret için; ½ su bardağı frambuazı orta genişlikte bir kasede blender ile ezerek püre haline getirin. Hardal, bal, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Blender ile sürekli karıştırarak zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. Karışım homojenize olup sos kıvamı aldığında kenara alın.

Ayıklanmış semizotu, ceviz ve kalan taze frambuazı derin bir kasede karıştırın ve servis tabaklarına paylaştırın. Kızarmış keçi peynirini tabağa ilave edin. Sosu salata üzerine gezdirip hemen servis edin.