Cızbız Hellim & Fesleğenli Reyhanlı Yaz Salatası Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 su bardağı (500 ml) şeker domates, ortadan ikiye kesilmiş

2 adet Çengelköy salatalık, çekirdekleri alınmış, yarım ay şeklinde kesilmiş

1 adet küçük kırmızı soğan, piyazlık doğranmış

1 adet avokado, küp şeklinde doğranmış

½ su bardağı (125 g) zeytin

8-10 yaprak reyhan, iri parçalar şeklinde doğranmış

8-10 yaprak fesleğen, iri parçalar şeklinde doğranmış

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

1 çorba kaşığı (15 ml) elma sirkesi

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

2 adet hellim (500 g), 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

Hazırlanışı:

Domates, salatalık, kırmızı soğan, avokado, zeytin, reyhan ve fesleğeni uygun ebatta bir kaseye alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edip alt üst ederek karıştırın.

Geniş bir teflon tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Hellim dilimlerinin her bir yüzünü 1,5-2 dakika pişirip servis tabağına aktarın. Cızbız Hellimleri Fesleğenli Reyhanlı Yaz Salatası eşliğinde hemen servis edin.