30000000070965/30000000071022/30000000071023
Dana Tandır (Brisket) Kg

Dana Tandır (Brisket) Kg

Reyondan

Dana karkasın ön çeyrek kısmında, kemiksiz döşün etli kısmı trimlenerek hazırlanan üründür. 

Eşlikçi ürünler:

Sote sebzeler, tatlı patates


Tarif Videolarına Göz Atmak İçin:

Dana Brisket: Dana Brisket Tarifi - Macrocooks - YouTube

Dana Tandır: Tandır Tarifi - Macrocooks - YouTube


Leziz Tarif Önerileri:


Dana Brisket (Ana Yemek & 6-8 Porsiyon)

Malzemeler:

1,5 kg dana brisket

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı

3 su bardağı (750 ml) tavuk veya ilikli kemik suyu

½ adet soğan, ayıklanmış, bütün halde

½ adet havuç, ayıklanmış, boydan ikiye kesilmiş

½ sap kereviz

1 tatlı kaşığı (5 ml) tane karabiber, bütün

Hazırlanışı:

Fırınınızı 130C dereceye ısıtın. Dana brisketi kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile cömertçe lezzetlendirin. Tavuk suyu, soğan, havuç, kereviz ve tane karabiberi orta genişlikte bir tencerede orta ateşte kaynama noktasına ulaşana dek ısıtın. Ateşi kısık seviyeye düşürüp sıcak tutun.

Zeytinyağını fırına girebilen geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Brisketin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Tavuk suyunu tüm sebzelerle birlikte brisket üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırında 3 saat pişmeye bırakın. Pişme süresince 60 dakikada bir tencerenin kapağını açarak et çevresindeki tavuk suyunu bir kaşık veya kepçe yardımıyla etin üzerine gezdirin. 3 saatin sonunda eti bir kesme tahtası üzerine aktarıp üzerini folyo ile kapatın. 10 dakika dinlendirin. Dana Brisketi 0,5 cm kalınlığında verevine dilimler halinde kesip servis edin.

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
MİGROS TİCARET A.Ş.

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
010064

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
ATATÜRK MAH. TURGUT ÖZAL BULVARI NO:7 ATAŞEHİR İSTANBUL

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Dana Brisket (6-8 porsiyon) Ana Yemek

Malzemeler:

1,5 kg dana brisket

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı

3 su bardağı (750 ml) tavuk veya ilikli kemik suyu

½ adet soğan, ayıklanmış, bütün halde

½ adet havuç, ayıklanmış, boydan ikiye kesilmiş

½ sap kereviz

1 tatlı kaşığı (5 ml) tane karabiber, bütün


Hazırlanışı:

Fırınınızı 130C dereceye ısıtın. Dana brisketi kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile cömertçe lezzetlendirin. Tavuk suyu, soğan, havuç, kereviz ve tane karabiberi orta genişlikte bir tencerede orta ateşte kaynama noktasına ulaşana dek ısıtın. Ateşi kısık seviyeye düşürüp sıcak tutun.

Zeytinyağını fırına girebilen geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Brisketin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Tavuk suyunu tüm sebzelerle birlikte brisket üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırında 3 saat pişmeye bırakın. Pişme süresince 60 dakikada bir tencerenin kapağını açarak et çevresindeki tavuk suyunu bir kaşık veya kepçe yardımıyla etin üzerine gezdirin. 3 saatin sonunda eti bir kesme tahtası üzerine aktarıp üzerini folyo ile kapatın. 10 dakika dinlendirin. Dana Brisketi 0,5 cm kalınlığında verevine dilimler halinde kesip servis edin


.

Dana Brisket (6-8 porsiyon) Ana Yemek

Malzemeler:

1,5 kg dana brisket

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı

3 su bardağı (750 ml) tavuk veya ilikli kemik suyu

½ adet soğan, ayıklanmış, bütün halde

½ adet havuç, ayıklanmış, boydan ikiye kesilmiş

½ sap kereviz

1 tatlı kaşığı (5 ml) tane karabiber, bütün


Hazırlanışı:

Fırınınızı 130C dereceye ısıtın. Dana brisketi kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile cömertçe lezzetlendirin. Tavuk suyu, soğan, havuç, kereviz ve tane karabiberi orta genişlikte bir tencerede orta ateşte kaynama noktasına ulaşana dek ısıtın. Ateşi kısık seviyeye düşürüp sıcak tutun.

Zeytinyağını fırına girebilen geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Brisketin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Tavuk suyunu tüm sebzelerle birlikte brisket üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırında 3 saat pişmeye bırakın. Pişme süresince 60 dakikada bir tencerenin kapağını açarak et çevresindeki tavuk suyunu bir kaşık veya kepçe yardımıyla etin üzerine gezdirin. 3 saatin sonunda eti bir kesme tahtası üzerine aktarıp üzerini folyo ile kapatın. 10 dakika dinlendirin. Dana Brisketi 0,5 cm kalınlığında verevine dilimler halinde kesip servis edin


.