Deniz Mahsüllü Paella Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 su bardağı (500 ml) tavuk suyu, sıcak

1 tutam safran

12-16 adet Jumbo karides, ayıklanmış

1 adet orta boy kalamar, ayıklanmış, halka şeklinde doğranmış

6 çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı

1 adet küçük boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

½ adet kırmızı Kaliforniya Biber, küçük küpler şeklinde doğranmış

½ adet sarı Kaliforniya Biber, küçük küpler şeklinde doğranmış

2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

1 ½ su bardağı (375 ml) baldo pirinç, sıcak suda ıslatılıp yıkanmış

1 su bardağı (250 ml) bezelye, donuk

20-24 adet midye

Tuz

Servis için;

Limon dilimleri

Maydanoz, ince kıyılmış

Hazırlanışı:

Tavuk suyu ve safranı küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Sıcak tutun. Orta büyüklükte bir pilav tenceresini orta yüksek ateşte ısıtın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın. Isınan yağda kalamar ve karidesleri 2-3 dakika soteleyin. Bir tabağa alın. Kalan zeytinyağını ve soğanı tencereye alın. 3-4 dakika soteleyin. Biberleri ilave edip 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarımsağı ekleyip 1 dakika kadar daha soteledikten sonra pirinci ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Safranlı tavuk suyunu ilave edip ateşi kısık seviyeye düşürün. Bezelyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Paellayı 10-12 dakika pişmeye bırakın. Pirinçler suyun tamamını çekmeden önce midye, karides ve kalamarları tencereye alıp kapağı kapalı biçimde 3-4 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp 5-6 dakika dinlenmeye bırakın.

Deniz Mahsüllü Paella’yı limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyip hemen servis edin.