Deniz Ürünlü Linguini

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

200 g Academia Barilla Linguini

1 paket Denizev Donuk Deniz Ürünleri

1 adet soğan, küçük küpler halinde doğranmış

1 diş sarımsak, ince doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) zeytinyağı

¼ bardak (60ml) beyaz şarap

¼ bardak (60ml) krema

½ demet maydanoz ince kıyılmış

2 çorba kaşığı (30ml) toz parmesan

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre ‘al dente’ haşlayın. Makarna suyundan ½ bardak (125ml) kenara ayırın. Makarnayı süzüp, kenara alın.

Orta boy bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Soğanları ilave edin ve 4-5 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edin. 1 dakika kadar soteleyin. Beyaz şarabı tavaya ilave edin ve 3-4 dakika çektirin. Kremayı ilave edin.4-5 dakika kısık ateşte tıklatın. Deniz ürünlerini ilave edin, 6-7 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. İyice karıştırın. Makarnayı sos tenceresine ilave edin. Ayırdığınız haşlama suyunu da ilave edip, 2-3 dakika orta ateşte makarna ısınana kadar birlikte pişirin. Maydanozu ilave edin. Tuz karabiber ile tatlandırın. Toz parmesan ile sıcak servis edin.