Ekmek Üstü Ezine Peynirli Çoban Salata Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 adet baget ekmek, önce boylamasına, sonra enlemesine ikiye kesilmiş

3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı

20 adet çeri domates, ortadan ikiye kesilmiş

4 adet Çengelköy salatalık, 8’e bölünmüş

2 adet çarliston biber, ½ cm kalınlığında halka şeklinde doğranmış

16 adet siyah zeytin, çekirdekleri alınmış, ikiye bölünmüş

½ demet taze nane, yaprakları ayıklanmış

120 g. Ezine İnek Peyniri, 1 cm’lik küpler halinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) sirke

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Ekmeklerin üst yüzlerini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Sıcak ızgarada 1’er dakika ızgaralayın. Kenara alın. Domates, salatalık, çarliston biber, siyah zeytin, nane yaprakları ve Ezine peynirini derince bir kaseye alın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın. Izgaralanmış ekmeklerin üzerine salatayı eşit miktarda yayın. “Ekmek üstü Ezine Peynirli Çoban Salata”yı hemen servis edin.