Erimiş Kardan Adam Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Kurabiye için:
250 gr. tereyağı, küçük küpler halinde doğranmış (soğuk)
1 su bardağı (250 ml) toz şeker
5 g vanilin
3 su bardağı (750 ml) un
¼ tatlı kaşığı (1 ml) kabartma tozu
1 tutam tuz
1 yumurta
Süsleme için;
18-20 adet marshmallow
Çeşitli renklerde süsleme glazürü ( beyaz, siyah, turuncu vs. )
½ su bardağı (125 ml) renkli çikolata draje
50 g bitter çikolata, eritilmiş
Hazırlanışı:
Toz şeker ve tereyağını beyazlayıp krema kıvamına gelinceye kadar önce yavaş daha sonra orta devirde çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yaklaşık 1 dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu karışıma ilave edip 1-2 dakika daha homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Fırınınızı 170C’ye ayarlayın. İki adet fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın.
Hamuru hafifçe unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 2-3 milimetre kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Fırın tepsilerine 2 cm aralıklarla yerleştirin. 10 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika fırınlayın. Soğumaya bırakın.Süsleme için; siyah ve turuncu glazürler ile her bir marshmallow üzerine kardan adam yüzü çizin. Bir pişirme kağıdı üzerine erimiş bitter çikolata ile kardan adam kolları hazırlayın. Donmaya bırakın. Kurabiye üzerini beyaz glazür ile kaplayıp kardan adamın yüzünü üzerine yerleştirin. Çikolata drajeleri ile ceket düğmelerini ve bitter çikolatadan kollarını yerleştirip Erimiş Kardan Adam Kurabiyeleri süsleyin.