Etli Bulgurlu Pazı Muska Tarifi
Malzemeler:
2 demet pazı, sapları ayıklanmış
1 adet orta boy soğan, rendelenmiş
3 çorba kaşığı (45ml) domates salçası
1 çorba kaşığı (15ml) biber salçası
300 g orta yağlı dana kıyma
½ su bardağı (125ml) pilavlık bulgur, yıkanmış
1 tatlı kaşığı (5ml) kimyon
1 tatlı kaşığı (5ml) pul biber
1 çorba kaşığı (15ml) kuru nane
¼ demet maydanoz, ince doğranmış
1 çorba kaşığı (15ml) tereyağı
Tuz
4 su bardağı (1lt) su
Hazırlanışı:
Pazıları hazırlamak için; geniş bir tencerede su kaynatın. Büyük bir kasede buzlu su hazırlayın. Kaynar suya bir tutam tuz ilave edip pazıları birer dakika tuzlu kaynar suda haşlayın. Hemen buzlu suya aktarıp hızla soğumasını sağlayın. Soğuyan pazıların ortasındaki kalın sap kısmını bıçak yardımıyla kesip her yaprağı iki uzun şerit haline getirin. Kenara alın.
Soğan, domates salçası, biber salçası, kıyma, bulgur, kimyon, pul biber, kuru nane, maydanoz ve tuz ilave edip homojen bir karışım elde edene dek karıştırın. Pazı şeritlerinin her birinin en uç kısmına gelecek şekilde 1 tatlı kaşığı kadar iç malzeme yerleştirin. Pazıları muska şeklinde katlayıp geniş bir tencereye dizin. 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz ve suyu küçük bir kasede karıştırıp tencereye ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde üstüne serpiştirin. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın. Etli Bulgurlu Pazı Muskayı yoğurt eşliğinde servis edin.