Fesleğenli Ezine Peyniri Kreması & Izgara Sebzeler

Kaç Kişilik4
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler


Fesleğenli Ezine Peyniri Kreması için;

  • 3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı
  • 10-12 yaprak fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 200 G Ezine koyun peyniri
  • ½ su bardağı (125 ml) krema

Izgara Sebzeler için;

  • 2 adet patlıcan, 0,5 cm kalınlığında boylamasına dilimlenmiş
  • 2 adet sakız kabak, 0,5 cm kalınlığında boylamasına dilimlenmiş
  • 2-4 adet kapya biber, çekirdekleri alınmış, ikiye kesilmiş
  • 2 adet kırmızı soğan, ayıklanmış, 0,5 cm kalınlığında enlemesine dilimlenmiş
  • 10-12 adet kuşkonmaz, sapları ayıklanmış
  • 150 g taze fasulye, ayıklanmış
  • 1/4 su bardağı (60 ml) zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı


Zeytinyağı, fesleğen ve sarımsağı blender ile homojen bir karışım haline getirin. Ezine peyniri ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Taze çekilmiş karabiber ile damak tadınıza göre lezzetlendirin.

Sebzeleri geniş bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Izgaralı bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Isınan tavaya bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Sebzelerin her bir yüzünü 1-1,5 dakika ızgaralayın. Tabağa alın. Aynı işlemi sebzeler bitene kadar tekrarlayın. Fesleğenli ezine peyniri kreması ve ızgara sebzeleri servis tabağına dekoratif bir biçimde yerleştirip taze ekmek eşliğinde servis edin.