Fındık Ezmeli Bitter Trüfler Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

220 g %100 fındık ezmesi

200 g bitter çikolata, küçük parçalar şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı

1 su bardağı (250 ml) krema

½ su bardağı (125 ml) fındık, dövülmüş

½ su bardağı (125 ml) ham kakao

Hazırlanışı:

Fındık ezmesi, bitter çikolata ve tereyağını geniş bir kaseye alın. Kremayı uygun ebatta bir tencerede orta yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Çikolataya ilave edip bir dakika kadar bekleyin. Spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Fındık ezmeli ganajı yüzeyine temas edecek şekilde streç film ile kapatıp buzdolabında 1,5-2 saat soğumaya bırakın.

Fındık ve kakaoyu iki ayrı tabağa alın. Soğuyan ganajdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak bir kısmını fındık bir kısmını kakao ile kaplayın. Fındık Ezmeli Bitter Trüfleri buzdolabında 20-30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.