Fırında Ağır Pişmiş Levrek

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 adet limon

½ adet küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş

1 tatlı kaşığı (5ml) tuz

½ su bardağı (125ml) grill yeşil zeytin

2 çorba kaşığı (30ml) kapari

½ su bardağı (125ml) zeytinyağı, sızma

Tuz, taze çekilmiş karabiber

8 adet levrek fileto, 150’şer gram

1 adet meksika biberi, dilimlenmiş

2 adet defne yaprağı

¼ su bardağı (60ml) maydanoz

Hazırlanışı:

Limonların kabuklarını rendeleyip, kenara ayırın. Limonları segmente edip, elde ettiğiniz segmentleri kenara ayırın. Kalan limonun suyunu sıkıp, kenara ayırın. Soğan ile 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, 10 dakika bekletin. Soğanı sıkarak fazla suyunu alın. Tuzladığınız soğanı orta derinlikte bir kaseye aktarın. Limon segmentleri, zeytin, kapari, limon kabuğu, limon suyu ve ¼ su bardağı zeytinyağını ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu üzeri kapalı biçimde 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 120 C dereceye ısıtın. Hazırladığınız soğanlı sosu oda sıcaklığına getirmek için buzdolabından çıkarın. Levrekleri fazla derin olmayan bir fırın tepsisine yayın. ¼ su bardağı zeytinyağını üzerine gezdirin. Meksika biberi ve defne yapraklarını üzerine ilave edin. Tuz ile tatlandırıp 30-40 dakika fırınlayın.Fırında Ağır Pişmiş Levrek’leri servis tabağına aktarın. Maydanozu hazırladığınız sosa ilave edin. Sosu balığın üzerine ilave edip, sıcak servis edin.