Fırınlanmış Buffalo Tavuk Kanatları Tarifi
Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-
Malzemeler:
1 kg tavuk kanat
2 tatlı kaşığı (10ml) kabartma tozu
1 tatlı kaşığı (5ml) tuz
½ tatlı kaşığı (2,5ml) toz kırmızı biber
½ tatlı kaşığı (2,5ml) sarımsak tozu
½ tatlı kaşığı (2,5ml) soğan tozu
½ su bardağı (125ml) sriracha sos
3 çorba kaşığı (45ml) tereyağı, eritilmiş
1 çorba kaşığı (15ml) bal
Hazırlanışı:
Fırını 200 C dereceye ısıtın. Tavuk kanatları bir kaseye alın. Kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika fırınlayın. Buffalo Sos için; sriracha sos, tereyağı ve balı karıştırın. Sosu fırınladığınız kanatların üzerine döküp iyice harmanlayın. Fırınlanmış Buffalo Tavuk Kanatları Blue Cheese Dip ve kereviz sapları ile servis edin.