Frambuaz Kremalı Nektarinli Pavlova Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 adet yumurta akı, oda sıcaklığında

1 tutam tuz

250 g pudra şekeri

1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi

1 tatlı kaşığı (5 ml) mısır nişastası

100 g bitter çikolata, eritilmiş

1 paket (75 g) toz krem şanti

½ su bardağı (125 ml) süt, soğuk

1 paket (200 ml) krema, soğuk

1 su bardağı (250 ml) frambuaz

4 adet nektarin, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş

2 çorba kaşığı (30 ml) bal

2 çorba kaşığı (30 ml) tereyağı

Taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

Fırınınızı 150 C dereceye ısıtın. Fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile geniş bir kaseye alın. Mikser yardımıyla köpürüp hacmen yaklaşık 2 katına ulaşana kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek yumurta akları krem şanti kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpmaya devam edin. Mısır nişastası ve elma sirkesini ekleyip son kez karıştırın. Hazırladığınız fırın tepsisine merengi disk şeklinde yayın. Önceden 150 C dereceye ısıtılmış fırında 1 saat fırınlayın. Pişirme süresinin sonunda fırını kapatıp 1 saat daha kapalı fırın içinde bekletin. Merengin üzerine eritilmiş bitter çikolatayı fırça yardımıyla sürün.

Tereyağını geniş bir tavada orta yüksek ateşte ısıtın. Nektarin ve balı ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alıp birkaç dakika soğumaya bırakın.

Toz krem şanti ve soğuk sütü küçük bir kasede mikser yardımıyla yoğunlaşıp kıvam alana kadar çırpın. Kremayı ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Frambuazlardan birkaç adeti süsleme için ayırın. Kalan frambuazı kremaya ekleyip spatula yardımıyla birkaç tur alt üst ederek karıştırın. Pavlovayı hazırlamak için önce frambuazlı çırpılmış kremayı merengin üzerine yayın. Nektarinleri kremanın üzerine yerleştirip taze frambuaz ve nane yaprakları ile süsleyin. Frambuaz Kremalı Nektarinli Pavlovayı hemen servis edin.