Frambuazlı Bademli Tart Tarifi
Malzemeler:
Hamur için;
150 g tereyağı, soğuk
2 su bardağı (500 ml) un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı (60 ml) pudra şekeri
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı (30 ml) soğuk su
Bademli dolgu için;
200 g tereyağı, oda sıcaklığında
240 g toz şeker
240 g badem unu
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı (10 ml) vanilin
200 g taze frambuaz
Üzeri için;
Pudra şekeri, isteğe bağlı
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için un, tereyağı, tuz ve pudra şekerini blender haznesine alın. Tüm malzeme harmanlanıp ıslak kum kıvamı alana kadar, yaklaşık 20-30 saniye karıştırın. Yumurta ve soğuk suyu ilave edip birkaç tur daha karıştırdıktan sonra hamuru tezgaha alın. Ellerinizle hamuru toparlayıp bir kısaca yoğurun. Hamura disk şekli verip streç filme sarın. Buzdolabında 1-1,5 saat dinlenmeye bırakın. Soğuyan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık 2 mm kalınlığında açın. Kalıplarınızın boyutundan biraz daha geniş bir daire olacak şekilde yuvarlak parçalar kesin. Aynı işlemi artan hamuru yeniden yoğurup açarak hamur bitene kadar tekrarlayın. Kestiğiniz hamurları tart kalıpları içine yerleştirin. Bir çatal yardımıyla tart hamurlarının tabanında delikler açın. Kabarmayı engellemek için hamur yüzeyini yağlı kağıtla kapatıp kuru bakliyat ile doldurun. Tart hamurlarını önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 20 dakika fırınlayın. İçindeki bakliyat ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha fırınlamaya devam edin. Tart hamurlarını soğumaya bırakın.
Bademli dolguyu hazırlamak için; tereyağı, toz şeker, badem unu, yumurta ve vanilini blender haznesine alın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Badem dolgusunu soğumuş tart hamurları içine eşit miktarda yayın. Bademli dolgunun üzerine taze frambuazlardan yerleştirip hafifçe bastırın. 180C derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika fırınlayın. Frambuazlı Bademli Tartları oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirdikten sonra üstlerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.