Frambuazlı Fındıklı Kuzu Fileto Salatası Tarifi
Malzemeler:
250g kuzu fileto
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı (15ml) zeytinyağı
150 g körpe roka
2 çorba kaşığı (30ml) kavrulmuş fındık, hafif dövülmüş
¼ su bardağı (60ml) taze frambuaz
Vinegret için:
2 çorba kaşığı (30ml) meyve sirkesi (elma, erik, frambuaz vb.)
½ su bardağı (125ml) zeytinyağı
1 tatlı kaşığı (5ml) hardal
2 tatlı kaşığı (10ml) bal
¾ su bardağı (180ml) taze frambuaz
Hazırlanışı:
Kuzu filetoyu tuz ve karabiber ile tatlandırın. Uygun ebatta bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Kuzu filetoyu zeytinyağında her bir yüzü ikişer dakika olacak şekilde pişirin. Tavadan alıp beş dakika kadar dinlendirip dilimleyin.
Frambuazlı vinegret için ½ su bardağı frambuazı blender ile ezerek püre haline getirin. Hardal, bal, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Blender ile sürekli karıştırarak zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. Karışım homojenize olup sos kıvamı aldığında kenara alın.
Salatayı hazırlamak için roka, frambuaz ve fındığı derin bir kaseye alın. Frambuazlı vinegreti ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayıp. Servis tabağına aktarın. Kuzu dilimlerini üzerine yerleştirip servis edin.