Frambuazlı Sıcak Beyaz Çikolata

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

125 g taze frambuaz

6 çorba kaşığı (90 ml) toz şeker

1 tatlı kaşığı (5 ml) mısır nişastası

1 çorba kaşığı (15 ml) içme suyu

3 su bardağı (750 ml) süt200 ml krema

200 g beyaz çikolata, küçük parçalar şeklinde doğranmış


Servis için;

Çırpılmış krema

Dondurularak kurutulmuş ahududu, ufalanmış

Marshmallow

Hazırlanışı:

Küçük bir sos tenceresinde frambuaz ve 4 çorba kaşığı (60 ml) toz şekeri orta ateşte ara ara karıştırarak ve hafifçe ezerek 5-6 dakika pişirin. Nişasta ve içme suyunu küçük bir kasede karıştırıp sıcak frambuaz sosuna ilave edin. Sürekli karıştırarak tekrar kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Yoğunlaşan frambuaz sosu ateşten alın. Süt, krema ve kalan toz şekeri uygun ebatta bir sos tenceresinde orta ateşte ara ara karıştırarak kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolata tamamen eriyip karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırıp ateşten alın. Servis etmek için frambuaz sosu bardaklara paylaştırın. Sıcak beyaz çikolatayı sosun üzerine ilave edin. Frambuazlı Sıcak Beyaz Çikolataları çırpılmış krema, dondurularak kurutulmuş ahududu ve marshmallowlar ile süsleyip hemen servis edin. Afiyet olsun.