Füme Somonlu Yumurtalı Kruvasan Sandviç Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

6 adet yumurta

½ su bardağı (125 ml) mayonez

1 tatlı kaşığı (5 ml) dijon hardal

2 tatlı kaşığı (10 ml) frenk soğanı, ince doğranmış

1 tatlı kaşığı (5 ml) dereotu, ince doğranmış

2 adet avokado, küçük küpler şeklinde doğranmış

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 adet sade kruvasan

4 dilim füme somon



Hazırlanışı:

Yumurtaları katı haşlayın. Soğuk suya aktarıp 1-2 dakika bekletin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Orta genişlikte bir kasede doğranmış yumurta, mayonez, hardal, frenk soğanı ve dereotunu karıştırın. Avokadoyu ekleyip bir iki tur daha karıştırın. Damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Kruvasanları ezmemeye dikkat ederek keskin bir bıçak veya makas yardımıyla ortadan ikiye kesin. Her bir kruvasan içine 4-5 çorba kaşığı yumurta salatası ve bir dilim füme somon yerleştirin. Üstlerine ince doğranmış frenk soğanı serpiştirip servis edin.