Glütensiz Bademli Erikli Kek Tarifi
Malzemeler:
150 g tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı (250 ml) toz şeker
5 adet yumurta
2 su bardağı (500 ml) glütensiz un
1 su bardağı (250 ml) badem unu
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kabartma tozu
1 tatlı kaşığı (5 ml) şekerli vanilin
½ su bardağı (125 ml) süt
6 adet Angelica veya Mürdüm eriği, ikiye bölünmüş, çekirdekleri alınmış
4 çorba kaşığı (60 ml) file badem
Hazırlanışı:
Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisinin içini pişirme kağıdı ile kaplayıp kenara alın.
Glütensiz un, badem unu, kabartma tozu ve vanilini bir kasede karıştırın. Tereyağı ve şekeri mikser haznesinde yüksek hızda çırparak krema kıvamına getirin. Yumurtaları birer birer ilave edip her bir yumurtayı ekledikten sonra birer dakika çırpın. Un karışımının yarısını ilave edip birkaç tur karıştırın. Sütün yarısını ekleyip hamura yedirin. Kalan kuru karışımı ve sütü de yine sırasıyla ekleyip kek hamurunu hazırlayın. Önceden hazırlanmış kalıp içine spatula yardımı ile yayın. Hamurun üzerine erikleri eşit aralıklarla yerleştirip file bademi serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Glütensiz Bademli Erikli Kek’i vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin