Glütensiz Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı

1 adet orta boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

2-3 adet kereviz sapı, 0,5 cm kalınlığında doğranmış

2 adet havuç, küp şeklinde doğranmış

1 adet orta boy tatlı patates, küp şeklinde doğranmış

1 demet kale, sapları ayıklanmış

½ su bardağı (125 ml) karabuğday

6 su bardağı (1,5lt) tavuk veya ilikli kemik suyu

1 ½ su bardağı (375 ml) kırmızı fasulye, haşlanmış

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağını derin bir tencerede orta ateşte ısıtın. Isınan yağa soğanı ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Kereviz sapını ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Havuç ve tatlı patatesi ekleyip 3-4 dakika daha soteledikten sonra karabuğday ve tavuk suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tencerenin kapağı yarı kapalı şekilde 10-15 dakika orta kısık ateşte pişmeye bırakın. Kırmızı fasulye ve kale yapraklarını ekleyip 8-10 dakika daha pişirin. Glütensiz Kış Sebzeleri Çorbasını ekşi mayalı ekmek eşliğinde sıcak servis edin.