Glütensiz Pancarlı Kek

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 ½ su bardağı (625ml) glütensiz un

1 paket (10g) kabartma tozu

5 yumurta

1 su bardağı (250ml) şeker

4/5 su bardağı (200ml) sızma zeytinyağı

400 g pancar, rendelenmiş

½ su bardağı (125ml) donuk vişne,suyu süzülmüş

1 paket (5g) vanilin

Kreması için

100 g. krem peynir

25 g. tereyağı, oda sıcaklığında

120 g. pudra şekeri

2 çorba kaşığı (30ml) pancar suyu



Hazırlanışı:

Fırını 180 C dereceye ısıtın. Baton kalıbı yağlayıp unlayın. Yumurtaları çırpın. Sırasıyla şekeri ve yağı ilave edin. Çırpmaya devam edin. Un, karbonat ve vanilini ilave edip karıştırın. Pancarı da ilave edip alt üst edin. Hazırlanmış kalıba dökün. 50-55 dk fırınlayın. Soğutup kalıptan çıkartın. Kremayı hazırlamak için tereyağı, pancar suyu ve pudra şekerini çırpın. Krem peyniri ilave edip karıştırın. Soğuyan pancarlı kekin üzerine yayın. Glutensiz Pancarlı Keki dilimleyerek servis edin.