Hint Usulü Bol Baharatlı Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
4 çorba kaşığı (60 ml) sıvı yağ
1/2 adet Meksika biberi
1 tatlı kaşığı (5 ml) zencefil
100 gr domates konkase
1 adet Granny Smith elma
1/2 tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon
1/4 tatlı kaşığı (1,25 ml) tatlı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı (1,25 ml) toz kişniş
1,5 tatlı kaşığı (7,5 ml) köri
1 adet defne yaprağı
6 su bardağı (1500 ml) tavuk suyu
1 su bardağı (250 ml) kırmızı mercimek
2/3 su bardağı (180 ml) Hindistan cevizi sütü
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencerede, orta ateşte sıvı yağda soğanları 7-8 dakika soteleyin. Havucu ekleyip 3-4 dakika sotelemeye devam edin. Sarımsak, meksika biberi ve zencefili ekleyip 1 dakika kadar soteledikten sonra elma, domates, köri, kimyon, kişniş, toz-tatlı kırmızı biber, defne yaprağı ve zerdeçalı da ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Mercimek ve tavuk suyunu ilave edin karışım kaynama noktasına ulaşana kadar pişirin.
Kısık ateşte, mercimekler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Defne yaprağını alıp çorbayı el blender’ı ile püre haline getirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyip karışıma yedirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Hint Usulü Mercimek çorbasını taze kişniş ile süsleyip limon dilimleri ile servis edin.