İncir ve Cevizli Güllaç

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

5 yaprak Saffet Abdullah Güllaç

100 gr Dovido kuru incir

75 gr iç ceviz, dövülmüş

1 tatlı kaşığı (5ml) toz tarçın

750 ml süt

¾ bardak (160ml) şeker

Süslemek İçin:

İç ceviz, dövülmüş

Hazırlanışı:

Süt ve şekeri orta ateşte ısıtın. Güllaç yapraklarını makas yardımıyla 4’e bölün. Kenarlarındaki sert kısmı alın.

İncirleri bıçak yardımıyla küçük küpler halinde doğrayın. Dövülmüş iç ceviz ve toz tarçınla birlikte orta derinlikte bir kaseye alın. İyice karıştırın.

Güllaç yapraklarını sermek için küçük bir tepsiyi hazırlayın. Güllaç yapraklarını süte batırıp yumuşatın ve tepsiye kat kat döşeyin.Bir katman yaprak yerleştirdikten sonra incir ve ceviz karışımının ¼’ünü güllacın üzerine yayın. Kalan yapraklarla aynı işlemi incir karışımının tamamı bitene dek tekrar edin. Tüm güllaç yaprakları bittikten sonra kalan sütü güllacın üzerine gezdirin. Dövülmüş ceviz ile süsleyip servis edin.