İtalyan Nohut Çorbası

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

1 adet soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

2 diş sarımsak, ince doğranmış

1 adet kereviz sapı, 0,5cm kalınlığında doğranmış

1 adet havuç, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 dal biberiye, ayıklanmış, ince doğranmış

1 su bardağı (250 ml) domates püresi

5 su bardağı (1250 ml) haşlanmış nohut

¼ su bardağı (60 ml) su

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

6 su bardağı (1500 ml) sebze suyu, sıcak

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede orta ateşte zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip ara ara karıştırarak 5-6 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Kereviz sapı ve havuçları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Biberiye ve domates püresini ilave edin. 1 dakika daha soteleyin. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve haşlanmış nohutu da tencereye ilave edin. Sıcak sebze suyunun tamamını ekleyip çorbayı 15-20 dakika pişmeye bırakın. Çorbanın taneli kısmından 3 su bardağı kadarını süzerek küçük bir kaseye ayırın. Tencerede kalan çorbayı blender yardımıyla püre haline getirdikten sonra ayırdığınız taneleri geri ilave edin. İtalyan Nohut Çorbasını kızarmış ekmek eşliğinde sıcak servis edin.