İtalyan Nohut Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı
1 adet soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
1 adet kereviz sapı, 0,5cm kalınlığında doğranmış
1 adet havuç, küçük küpler şeklinde doğranmış
1 dal biberiye, ayıklanmış, ince doğranmış
1 su bardağı (250 ml) domates püresi
5 su bardağı (1250 ml) haşlanmış nohut
¼ su bardağı (60 ml) su
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
6 su bardağı (1500 ml) sebze suyu, sıcak
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede orta ateşte zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip ara ara karıştırarak 5-6 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Kereviz sapı ve havuçları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Biberiye ve domates püresini ilave edin. 1 dakika daha soteleyin. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve haşlanmış nohutu da tencereye ilave edin. Sıcak sebze suyunun tamamını ekleyip çorbayı 15-20 dakika pişmeye bırakın. Çorbanın taneli kısmından 3 su bardağı kadarını süzerek küçük bir kaseye ayırın. Tencerede kalan çorbayı blender yardımıyla püre haline getirdikten sonra ayırdığınız taneleri geri ilave edin. İtalyan Nohut Çorbasını kızarmış ekmek eşliğinde sıcak servis edin.