Izgara Armut ve Rokforlu New York Steak Salata Tarifi
Malzemeler:
New York Steak için;
1 adet New York Steak
Taze çekilmiş karabiber
Deniz tuzu
1 çorba kaşığı (15 ml) zeytinyağı
1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı
1 dal taze biberiye
1 diş sarımsak
Salata için;
1 adet Deveci armut, ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı (5 ml) bal
1 çorba kaşığı (15 ml) zeytinyağı
½ su bardağı (125 ml) Rokfor peyniri, ufalanmış
¼ su bardağı (60 ml) ceviz, iri doğranmış
4 su bardağı (1 lt) Maskolin yeşillik
Balzamik Vinegret için;
2 tatlı kaşığı (10 ml) bal
2 tatlı kaşığı (10 ml) Dijon hardal
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) tuz
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) taze çekilmiş karabiber
1 diş sarımsak, püre halinde
2 çorba kaşığı (30 ml) balzamik sirke
6 çorba kaşığı (90 ml) zeytinyağı
Hazırlanışı:
Geniş bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. New York Steak’in her bir yüzünü deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Zeytinyağını sıcak tavaya ilave edin. Etin her bir yüzünü birer dakika mühürleyin. Ateşi kısık seviyeye düşürün. Tereyağı, sarımsak ve biberiyeyi ilave edin. Aromatik tereyağını bir kaşık yardımıyla sürekli etin üzerine gezdirerek pişirmeye devam edin. Orta pişmiş için her bir yüzünü iki dakika daha pişirdikten sonra eti bir kesme tahtası üzerine aktarın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Izgaralı bir tavayı orta ateşte ısıtın. Zeytinyağı ve balı küçük bir kasede karıştırın. Armut dilimleriyle harmanlayın. Armutları ızgaralı tavada her bir yüzü hafif iz alana kadar, 1-2 dakika ızgaralayın. Tavadan alın.
Bal, hardal, tuz, taze çekilmiş karabiber, sarımsak ve balzamik sirkeyi geniş bir kasede çırparak karıştırın. Çırpmaya devam ederken zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin. Balzamik vinegretin tadına bakarak tuz-karabiberini ayarlayın.
Servis tabaklarına maskolin yeşillik, ızgara armut, rokfor peyniri, ceviz ve New York Steak dilimlerini yerleştirin. Balzamik Vinegret ile servis edin.