Izgara Hellim & Şeker Domatesli Fesleğenli Salsa Tarifi
Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-
Malzemeler:
4 dilim hellim peyniri, suyu süzülmüş
3 çorba kaşığı (45ml) zeytinyağı
1 su bardağı (250ml) şeker domates, ayıklanmış, ikiye doğranmış
1 adet olgun avokado, 2 cm’lik küpler halinde doğranmış
½ demet taze fesleğen, yıkanmış, ayıklanmış
Tuz & taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Fesleğenleri elinizle ufak parçalara bölün. Orta genişlikte bir kasede fesleğen, avokado, şeker domates, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Kenara alın.
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya kalan zeytinyağını ilave edin. Hellim peynirlerinin her bir yüzünü birer dakika ızgaralayın. Izgara hellim peynirlerini Şeker Domatesli Fesleğenli Avokado Salsa eşliğinde hemen servis edin.