Karayaka Kuzusundan Burger Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

300 G Karayaka kuzu kıyma, orta yağlı, tek çekim

2 çorba kaşığı (30 ml) soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

2 tatlı kaşığı (10 ml) dijon hardal

1 çorba kaşığı (15 ml) maydanoz, ince doğranmış

1 tatlı kaşığı (5 ml) taze kekik, ince doğranmış

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) süzme yoğurt

1 diş sarımsak, püre halinde

2 çorba kaşığı (30 ml) mayonez

1 küçük Çengelköy salatalık, ortası alınmış, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) taze nane, ince doğranmış

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kuru nane

¼ su bardağı (60 ml) beyaz peynir, ufalanmış

1 çorba kaşığı (15 ml) zeytinyağı

Roka

1 adet domates, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

2 adet hamburger ekmeği, ikiye bölünmüş



Hazırlanışı:

Kuzu kıyma, soğan, dijon hardal, maydanoz, kekik, kimyon, tuz ve taze çekilmiş karabiberi geniş bir kasede yoğurarak karıştırın. Karışımı ikiye bölüp iki adet hamburger köftesi hazırlayın. Bir tabağa aktarıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Orta genişlikte bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, mayonez, salatalık, taze nane, kuru nane, beyaz peynir ve zeytinyağını karıştırın. Damak tadınıza göre tuz ile lezzetlendirin. Salatalığı ilave edip kenara alın.

Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Köfteleri tavaya alıp her bir yüzünü üç-dört dakika pişirin. Hamburger ekmeklerini tavada kızartın.

Servis için; hamburger ekmeklerine 2 çorba kaşığı sos sürün. Karayaka hamburger köftelerini üzerine yerleştirin. Köfte üzerine roka ve domates dilimlerini yerleştirip ekmeklerin üst yarısıyla kapatın. Karayaka Kuzusundan Burgerleri kızarmış patates eşliğinde sıcak servis edin.