Karidesli Domatesli Casarecce Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

750 g soyulmuş domates

4 çorba kaşığı (60ml) sızma zeytinyağı

½ adet rezene, ince dilimlenmiş

4 diş sarımsak, ince doğranmış

1 adet Meksika biberi, halka halinde doğranmış

¼ su bardağı (60ml) beyaz şarap, opsiyonel

350 g casarecce makarna

Tuz

600 g ayıklanmış jumbo karides

2 çorba kaşığı (30ml) tereyağı

Süslemek için,

1 çorba kaşığı (15ml) maydanoz, ince doğranmış

Hazırlanışı:

Domateslerin suyunu süzgeç yardımıyla süzüp ayırın. Zeytinyağını bir sos tenceresinde orta ateşte ısıtın. Rezeneyi 3-5 dakika soteleyin. Sarımsak ve acı biberi ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Suyu süzülmüş domatesleri tavaya ekleyin. 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Şarabı ilave edip tamamen çektirin. Domates suyunu tencereye ilave edin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakın. Makarnayı tuzlu kaynar suda paket üzerindeki talimatlara uyarak haşlayın. Karidesi tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Ayrı bir tavada tereyağında 2-3 dakika soteleyip, domates sosuna ilave edin. Haşlanmış makarnayı da sosa ilave edip, karıştırın. Maydanoz ile süsleyip, sıcak servis edin.